AL·LUSIÓ D’UNA IL·LUSIÓ

DEMANDA. Instal·lació per la 58ª edició de Temps de Flors, al portal de les Germanes Maria Gay al carrer de la Força nº12, al Barri Vell de Girona, incorporant el tema de les flors i prenent l’arquitectura com a escenari.

PROPOSTA. Generar un recorregut, activant els sentits dels visitants. Aquest es definirà per negació, contrast i il·lusió. La il·lusió d’un miratge, d’un reflex al·lusiu a una flora captiva, es convertirà en la guia del recorregut. Cilindres metàl·lics suspesos, contenidors de llum, fites en el camí que oculten l’objecte de desig. La foscor originada contrastarà amb la il·luminació puntual sorgida dels diversos talls o elevacions als quals seran sotmesos els cilindres a fi de dibuixar i desvetllar les formes del portal. Les flors, suspeses a l’aire, o dipositades en el sòl, quedaran ocultes en els plecs metàl·lics. La seva presència serà fugissera i ambigua, projectada en miralls, tan sols podrem admirar-les en la seva aparença. L’espectador, despistat pels reflexos, guiat pel so, la llum, i l’olfacte, anirà descobrint, a poc a poc, el miratge d’una flor que abans de finalitzar el recorregut haurà esdevingut al·legoria del desig.

Agraïments a Josep Pla (floristeria)


Música d’Andre Rieu Mikis Teodorakis “Sirtaki (Zorbas dance)”