URBANITZACIÓ DE LA VIA AUGUSTA A ALTAFULLA

DEMANDA. Nova urbanització de la Via Augusta al barri marítim d’Altafulla.

PROPOSTA. La part central de la Via Augusta transcorre entre dos teixits urbans que presenten diferències significatives. A la banda nord es troba un àrea fonamentalment residencial, mentre que, a la banda sud, més propera al mar, hi ha un nombre gens menyspreable d’usos comercials. Aquesta àrea urbana, més densa i de gra més petit, disposa actualment de diversos carrers de vianants i, acabarà sent totalment pacificada.

Dos espais resulten fonamentals per definir les relacions entre les diferents zones del municipi: la plaça dels Vents i l’espai entorn a l’església de Santa Maria. Aquesta proposta concep aquests dos espais a cavall de la Via Augusta com el conjunt que articula, de manera adient la renovació de la via amb la correcta connexió entre els dos teixits del barri marítim.

La part central de la Via Augusta ha de ser també un espai públic per si mateix. La pacificació del trànsit que es proposa constitueix una oportunitat privilegiada per a convertir‐lo en alguna cosa més que un espai de transició; un centre de relació ciutadana pel municipi.

 

 

labaula.eu_Altafulla01 labaula.eu_Altafulla02 labaula.eu_Altafulla03 labaula.eu_Altafulla04 labaula.eu_Altafulla05