REFORMA HABITATGE VILA JOIOSA

DEMANDA. Adaptar un habitatge mínim, de tipologia típica del barri de la Barceloneta, als estàndards de confort i ús actuals.

PROPOSTA. El projecte fa èmfasi en dos aspectes fonamentals: per un costat, consolidar i reforçar l’estructura d’un edifici de més de 100 anys d’antiguitat i, per altre costat, flexibilitzar l’ús de l’espai incorporant espai d’emmagatzematge al perímetre de l’únic espai tancat, el bany. Sense necessitat de tancar físicament els espais, queden clarament delimitats els espais de sala d’estar/ menjador/ cuina, i el de dormitori, fàcilment segregable.

Tant el bany com la cuina conserven la seva posició anterior, però s’adapten a les dimensions, prestacions i usos actuals. Es restauren les fusteries i s’incorporen unes persianes ‘alicantinas’ de fusta per a protecció solar. S’elimina el fals sostre per recuperar les biguetes de fusta.

La reforma té per objectiu fer valdre tots aquests elements característics d’un edifici construït a principi del segle XX a l’antic barri de pescadors de la Barceloneta.