FLORTENA

DEMANDA. Instal·lació a la 60ª edició de Temps de Flors de Girona a la plaça Sant Feliu.

PROPOSTA. L’àmbit de la instal·lació, situat a l’ombra de l’església de Sant Feliu i abraonat damunt la plaça del Cul de la Lleona, esdevé un espai emblemàtic per a la ciutat: domina la passarel·la de vianants de Sant Feliu, porta d’entrada al nucli antic per tot aquell que prové des dels Jardins de la Devesa, convertint-se en un veritable mirador urbà des d’on albirar la vila i els seus entorns cap a ponent. La seva elevació, gairebé 8 m respecte al Cul de la Lleona, li confereix a l’espai el valor afegit de ser una escletxa a través de la qual s’atansa el paisatge del centre històric, que s’enfila turó amunt, fins a arribar a la Catedral.
Flortena es vol com un refent urbà, una fita al bell mig de la ciutat que orienta i dóna la benvinguda al ciutadà i al visitant de Temps de Flors. La instal·lació, realitzada amb elements inflables, es fixa amb elements puntuals al terreny de sauló. La columna d’aire s’aixeca com una flor suspesa a més de 30 m de terra, albirable des dels racons més insospitats de la ciutat… edificis, esglésies, parcs, escales, carrers, places, ponts i llars, tindran, si més no per un temps finit, una nova talaia com a veïna fugissera.