REHABILITACIÓ RESIDÈNCIA A SAN FRANCISCO

DEMANDA. Projecte de rehabilitació i decoració d’un habitatge unifamiliar aïllat d’estil victorià a San Francisco (EUA).

PROPOSTA. La històrica residencia “Queen Anne Victorian” (1880) fou construïda per un cirurgià, durant dècades ha sofert múltiples remodelacions. La casa va perdre la seva ànima.

El principal desafiament fou recrear el sentit d’una casa interconnectada, que estigui preparada per a un estil de vida modern i que respecti el seu passat històric. Es prestà molta atenció en restaurar i remodelar antics detalls victorians, però no masses, reduint una possible tensió amb un llenguatge nou, modern i minimalista.

Una reduïda paleta de materials fou desenvolupada per a cosir els espais, creant un flux continu a mesura que es camina per la casa, el jardí i les vistes a la ciutat. En l’atri de la cuina els límits es dissolen entre l’interior i l’exterior sentint-se estar sota un gran arbre del jardí.

L’objectiu fou crear una vivenda atemporal que emfatitza la vida en família. Fou completament reconstruïda amb materials de la màxima qualitat, saludables, naturals i sostenibles fins als seus ossos.